År 2-3


I årskurs 2-3 är vi i år 46 glada elever, 23 flickor och 23 pojkar. Under dagarna arbetar vi, i skolan och på fritids, tillsammans med Maja, Marie, Ulrika, Gema, Jenny, Helena samt en extra hjälp som heter Julia.

Vi försöker ha en bra stämning i klassen genom att vi tänker på våra trivselregler, vilka i korthet går ut på att vi bryr oss om varandra, respekterar varandra och våra olikheter och visar varandra hänsyn.


För att få en bra start på terminen hade vi under första veckan en stranddag. Vi promenerade tillsammans dit och lekte, badade och byggde i sanden. Det var en härlig dag! Den kommer vi att minnas senare i höst när det blir kallt och ruggigt.


Händelser som vi ser fram emot i höst är:

  • "Galgbergsdagen" som vi har varje år. Då tränar vi orientering och gör lekar tillsammans i naturen.
  • Skolschackturnering under vecka 45. Då blir det spännade! Då tävlar åk 2-9 i schack. Förra året var det fina priser, vilket det  också kommer vara i år. En vinnare i varje åldersgrupp kommer att koras. Vi har redan börjat träna inför detta.
  • Luciatåget som treor och f-klass ansvarar  för. Intensivt tränande väntar, men det blir säkert ett vackert framträdande. Det ska bli kul!


När det gäller skolarbete kommer vi bland annat att arbeta med ett stort arbetsområde som vi kallar "Vårt samhälle". Vi ska lära oss mer om vilka samhällsfunktioner som finns i vår stad, titta närmare på några olika yrken och prata kring hur det går till när beslut fattas. Hur kan vi påverka vad som beslutas?

Vi ser fram emot en rolig och lärorik hösttermin!